Nördig (Eget tema 299 av 366)

– Men mamma du är verkligen en nörd sa min dotter när jag berättade om strapatserna för att hitta den här laven. Det tog ett tag att ta sig ut till en liten ö på en stor myr och leta sig igenom många träd för att, till slut med luppens hjälp, konstatera att det är Ringlav. Det är en ovanlig art här i Västerbotten och tillhör kategorin Sårbar. Ok det är kanske nördigt men oj så kul.

7 svar på “Nördig (Eget tema 299 av 366)

 1. Fin bild och man lär sig mycket av dig. Jag har varit ute och tittat efter brödkorgssvamp efter att du publicerade den bilden. Är de väldigt små och var brukar de sitta? Jag är nog också lite nördig…:)

  Gilla

  1. Tack det värmer att höra. Gul brödkorgssvamp är ca 5-10 mm. De lever på murken ved av löv- och barrträd samt växter. De jag hittade satt på pinnar som låg på marken. Jag höll på ganska länge och letade fast jag visste var jag skulle leta. Jag vet inte om du brukar vara inne på Artportalen. Där kan man se vad som rapporteras in och var fyndet gjordes. Det är fåglar, djur, svampar, insekter osv. Välj bara den plats du bor på kartan. Dessutom finns det Artfakta en bra sida om man vill ha lite fakta om varje art. Hoppas du hittar och berätta gärna hur det går.

   Gilla

 2. Jag är benägen att hålla med din dotter 🙂 Man måste nog vara lite nördig för att lägga ner så mycket jobb på att hitta en enda lav 🙂 Men som Eva skriver så är vi nog alla lite nördiga som fotografer 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star