90 Fördel längd (86 av 366)

Alla sångsvanar och gäss sträcker på sin hals för att ha koll på två joggare (ej i bild) som kommer lite för nära. Den långa halsen gör att de ser ganska långt vilket innebär att de inte behöver lyfta och flyga iväg med sin stora tunga kropp förrän det är absolut nödvändigt.

8 svar på “90 Fördel längd (86 av 366)

  1. Det var en stor samling svanar men tack och lov så är det tillåtet i djurvärlden men inte i människovärlden. Vilken finurlig lösning de har genom att ha en lång hals och kan kolla in läget bättre för att slippa flyga iväg. Naturen är fantastiskt gjord.

    Gilla

    1. Tack för det. Ja visst är det. Men jag stod där med mitt teleobjektiv och insåg att här får jag välja. Jag måste dessutom vara försiktig när jag närmar mig fåglarna så det går inte att röra sig så snabbt heller. Tack för din kommentar. 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star