19 Bildredigering (41 av 366)

Det här är en lappuggla som jag såg igår. Det hade börjat skymma, den satt i skuggan och på långt avstånd ca 80-100 meter. Jag hade mitt teleobjektiv 70-300 max inzoomat och inte så bra inställning på kameran. Det blev ingen bra bild. Brusig och oskarp och inget att publicera. Men färgerna, konturen och hur den satt där på pinnen är karakteristisk just för hur lappugglan ser ut i verkligheten. Jag provade att redigera den i Lightroom. Som ni ser i jämförelse med den oredigerade bilden beskar jag den kraftigt (ännu mer oskärpa och brus), ljusade upp den och förstärkte detaljer osv. osv. Till slut såg den ut som en skiss från en fågelbok. Riktigt fin tycker jag.
Den oredigerade bilden är här nedanför.

13 svar på “19 Bildredigering (41 av 366)

  1. Jag använder alltid Lightroom till mina bilder och har gjort så i ett år. Det är mycket att lära och jag kan absolut inte allt. Det är inte svårt men man lär sig inte allt på en gång om man inte går en kurs kanske.

   Gillad av 1 person

 1. Superfint blev det med beskärningen och allt fixande. Intressant att höra från deltagare vad gäller redigeringsprogram som används. Tack för det Marie 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Ett väldigt lyckat resultat Marie! Roligt att se bilderna före och efter och att du berättar hur du tänkte och gjorde. Tycker den oredigerade är riktigt läcker men den du jobbat med blev som du skriver som en skiss av fågeln.

  Använder också Lightroom och tycker att det är ett bra program för redigering. Det räcker iallafall för mig och jag har ännu en hel del kvar att lära vilket jag gör via Moderskeppet. Photoshop verkar vara det som används mest men vad jag har hört är det ganska så komplicerat. Kan vara så att grunderna är enkla men ska man lära sig mer på djupet har man mycket att göra. Som sagt, Lightroom cc räcker för mig. 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star