1 ..by night (98 av 365)

Den här bilden har jag redigerat för att göra den så ren så möjligt. Jag har tagit bort en del lampor och gjort den något mörkare och beskurit den. Ibland känns det som jag fuskar när jag förändrar bilden för mycket utan att tala om det.

19 svar på “1 ..by night (98 av 365)

 1. Förstår precis vad du menar med att det känns som att man fuskar. är väldigt kluven till bildbehandling. Ja bilderna blir bättre, men jag vill ju kunna ta fina bilder, inte skapa dem senare liksom. Hur som helst- jättefin mörkerbild. Har visserligen inte sett den före bildbehandlingen, men resultatet är jättefint så jag tror att du har redigerat bort precis rätt mängd.

  Gillad av 1 person

 2. Håller med, resultatet blev väldigt lyckat och det här med redigering finns det många åsikter om. Tycker det är kul ibland för att få vissa effekter men jag lyckas inget vidare. Använder Lightroom bara för att justera det mest grundläggande, såsom färgbalans, ljus etc. Önskedrömmen vore att kunna ta så bra bilder med kameran att någon redigering inte behövdes. Men dit är vägen lång, iallafall för mig. 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Så fint fotot blev! 🙂
  Jag tänker att genom att fotografera manuellt och göra inställningar så har man redan påverkat fotot. 🙂 Jag tycker inte alls att det spelar någon roll om man redigerar. Bara man talar om vad man gjort när någon frågar. Men det här med att redigera eller inte handlar nog mycket om tycke och smak och syftet med fotograferingen. 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Vilket effektfullt foto. Blev snyggt att du redigerat bort sånt som stör i fotot. Har själv inga problem med att redigera foton. Det är också en konst liksom att kunna nyttja kamerans inställningar för att ta ett effektfullt foto.
  Även konstnärer målar olika lager i sina tavlor, ändrar för att förbättra eller förvränga. 🤔😊

  Gillad av 1 person

 5. Så läcker bild! Håller med ovan att det är ok att redigera då man skapar en bild efter fotograferingen. Dessutom är det roligt 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Jag tycker inte det är fusk, det kan vara en del av skapandet. Du väljer ju hur du ska redigera och den fina bilden är ju resultatet av fotograferingen och redigeringen tillsammans. För mig är målet en fin, intressant bild, och det blev det ju verkligen!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star